2021-04-07

A nap idézete * “Ha nem változtat az életén, mit böjtöl? Az ételek cseréje nem segít.” * “((Aranyszájú Szent Jeromos János),” _Szent. Holy Mc. Irenaeus, Sirmium ep., Szent Ier. Eutihie, Patr. Konstantinápoly, Szt. Jambor. Sínai Gergely és Platonida_, hogy mennyei áldásukat adják nekünk!

2021-03-14

A nap idézete * “Légy olyan, mint a hóvirág: szembesülj az élet nehézségeivel, szépséged elvesztése nélkül” * “(Jámbor. Constantin Galeriu),” _Szt. Ap. Aristobul, Püspök. Britanie, Szt. Mc. Agapie, Plisie és Timolau_, hogy mennyei áldásukat adják nekünk! Böjt és lelki előny!

 

2021-03-06

,, Végül is nagyobb alázat fogadni, mint adni! Az adakozás öröm, a kapás azonban alázat! “Ciprian atya

A nap idézete * “Isten nem kísért, hanem megengedi a kísértést akár lelkünk üdvösségéért” * (Szent Varsanufie Szent Szó), _Szt. Mártír.  Teodor Tiron, Szt. Jámbor Theodore a csendeseket a barlangok lavrájából Kijevben és Mariamnában, a Szent Jeromosban. Ermoghen, Patr. Moszkvának, valamint Marcian és Pulheria_ szent császároknak, hogy mennyei áldásukat adják nekünk! Áldott napot kívánok kedveseim!

“Isten olyan titokban dolgozik, hogy szinte minden, ami történik, mindenkivel megtörténik!” És ha háború kezdődik, akkor ez a háború személyesen neked kezdődik! Istennek munkája van önnel   ! “Ciprian atya

A nap idézete * “A szétszóratlan imádság Isten tiszta gondolatát hozza a lélekhez.” * (Izsák szír szent szó), _Szt. Hier. Fláviai érsek. Konstantinápoly, Szt. Mártír. Pamfil pap, Valent deák, Pál, Porfír, Seleucus és a velük lévők_, hogy mennyei áldásukat adják nekünk! Áldott napot kívánok kedveseim !

“Egyszerűen belépsz egy másik világba, amikor teljesíted Isten parancsát!” Isten jelenlétének és veled való együttműködésének lenyűgöző világában, olyan élénk és világos! Ijesztő! “Ciprian Atya

Ajánlat egy jó filmhez

http://anuntulvideo.ro/filme/146621-taramul-umbrelor-uk-1993-cu-anthony-hopkins-131-min

 

“Ha azzal a kevéssel, amid van, dicsőséget és hálát adsz Istennek, akkor a sokkal is ugyanezt teszed!

Ne tévessze meg magát, hogy máskép lesz! Tehát, ha azzal, ami most van, elégedetlen, dühös, mogorva, mindig szemrehányó, összehasonlító, fordulatos, akkor is, ha ezerszer többed lesz, akkor sem leszel más! ” Ciprian Atya

https: // doxologia .ro / ask-the-pap / what-psalms-are-read-for-different-cases-situations-after-the-order-sf-arsenie

 

“Először el kell pusztítanunk magunkban a gonosz alapjait, majd meg kell találnunk az időt és helyet, hogy Isten szeretetét építsük a szívünkben lévő erény segítségével.” (Nyssai Szent Jeromos)

 

2021-03-01   “A bűnbánat megtisztít és isteni intézkedésekre vezet!” Ciprian Atya

A nap idézete * “A legnehezebb nem madarakra, nem repülőgépekre vagy bármi másra vadászni, hanem emberi lélekre vadászni, kiszabadítani gonoszságából és Krisztus karjaiba vinni.” * (Ioanichie Balan szó) , _Szt. Ap. Onisim, Szt. Jambor. Antim Chiosból, Eusebius Szíriából, Paftnutie a kijevi Pecerska Lavrából, Szent Jeromosból. Sigfrid, Svédország megvilágítója, Szt. Martir. Őrnagy és az Istenanya ikonjai “Ostrobramsk – Vilnius” * (“zárt kert” az Énekek énekéből) *, Vilniusból és Szent Dalmantól_, hogy mennyei áldásukat adják nekünk! Nagyon jó hetet kívánok kedveseim!

A nap idézete * “Az emberek vagy az ördögök nem akadályozhatják Isten segítségét, hogy elérjenek minket.” * “(Szt. Paisie Hagiorit)” _Szt. Jambor. Auxence, Abraham, Maron, Isaac, a kijevi Pecerska Lavra zár, az új Ilarion Grúziában, Szent Jeromos. Filimon, Gazei és Szt. Noi Mc. Damian és Korinthoszi Nicholas mennyei áldásukat adják nekünk! Áldott vasárnapot kívánok kedveseim!

A nap idézete * “tetteidből megmenekülhetsz, de tettekkel is elítélheted magad, rajtad múlik, hova irányítod őket.” * (Szt. Lavrentie Cernigov-ból), _Szt. Ap. Mártir. Aquila és felesége, Priscilla, Szt. Hier. Evloghie, Patr. Alexandria és Szerafim Sobolev, a szófiai csodamunkás, a Szent Uj Mártir. Silvestru Érsek. Omszk és Szt. Jambor. Martinian, Simeon, a Myrrh Forrása, az Ember alapítója. Hilandar, Fotina és Zoe_ mennyei áldásukat adják nekünk! Áldott napot kívánok kedveseim!

“Mindig minden jó dolgot lezár egy kis próba. Ha átmész ezen a teszten, a jó cselekedet megpecsételődik, és villámlásként megy Istenhez, és Isten jutalma nagy! “Ciprian Atya

———————————                      ———————————-              ———————————-               ———————————-

2021-02-12- –2021.02-15

“Az ördög nem tesz mást, mint hogy bezárja az ember szívét, mert az ember szívének hatalma van arra, hogy Istennek menedéket adjon,

Istent villámként hívja!” Ciprian Atya.

 

“A bűnbánat megtisztít és isteni intézkedésekre vezet!” Ciprian Atya

A nap idézete * “tetteidből megmenekülhetsz, de tettekkel is elítélheted magad, rajtad múlik, hova irányítod őket.” * (Szt. Lavrentie de Cernigov), _Szt. Ap. Martir. Aquila és felesége, Priscilla, Szent Jeromos. Evloghie, Patr. Alexandria és Szerafim Sobolev, a szófiai csodamunkás, Holy New Mc. Silveszter Arhiep. Omszk és Szt. Cuv. Martinian, Simeon, a Myrrh Forrása, az Ember alapítója. Hilandar, Fotina és Zoe_ mennyei áldásukat adják nekünk! Áldott napot kívánok kedveseim!

“Mindig minden jó dolgot lezár egy kis próba. Ha ezt a tesztet sikeresen teljesíti, a jó cselekedet megpecsételődik, és villámlásként megy Istenhez, és Isten jutalma nagyszerű! “Ciprian Atya

A nap idézete * “Az emberek vagy az ördögök nem akadályozhatják Isten segítségét, hogy elérjenek minket.” * “(Szt. Paisie Aghioritul)” ” Jambor. Auxence, Abraham, Maron, Isaac, a kijevi Pecerska Lavra zár, az új Ilarion Grúziában, Szent Jeromos. Filimon, Gazei és Sf. Noi Mc. Damian és a korinthoszi Nicholas mennyei áldásukat adja nekünk! Áldott vasárnapot kívánok kedveseim!

A nap idézete * “A legnehezebb nem madarakra, nem repülőgépekre vagy bármi másra vadászni, hanem emberi lélekre vadászni, kiszabadítani gonoszságából és Krisztus karjaiba vinni.” * (Ioanichie Balan szava) , _Sf. Ap. Onisim, Sf. Cuv. Antim Chiosból, Eusebius Szíriából, Paftnutie a kijevi Pecerska Lavrából, Szent Jeromosból. Sigfrid, Svédország megvilágítója, St. Mc. Őrnagy és az Istenanya ikonjai “Ostrobramsk – Vilnius” * (“zárt kert” az Énekek énekéből) *, Vilniusból és Szent Dalmantól_, hogy mennyei áldásukat adják nekünk! Nagyon jó hetet kívánok kedveseim!

“Először el kell pusztítanunk magunkban a gonosz alapjait, majd meg kell találnunk az időt és helyet, hogy Isten szeretetét az erény segítségével a szívünkben megépítsük.” (Nyssai Szent Jeromos)

 

 

 

 

2021-02-10

A nap idézete * “A bajok elmossák a bűnök foltjait a láthatatlan ruhadarabjainkon.” * “” (Cuv. Arsenie Boca), “_Sf. Ier. Vlasie, Ep. Sevastiei és Teodora_ császárné, hogy mennyei áldásukat adják nekünk! Áldott napot kívánok kedveseeim!

“Isten megengedte, hogy itt egy kicsit próbálkozzunk, többet egyesekkel, kevésbé másokkal, de örök hasznunkra!
Isten nem hagy megválaszolatlanul egyetlen próbát sem, sem fájdalmat, sem negyed könnyet!
Higgyétek azt! Nem hagy fizetetlenül semmit! Semmit sem hagy el ,sem ebben a korban, sem a következő korban! “Ciprian Atya

 

2021-02-07

A nap idézete * “Az emberi igazságosságban a törvénysértőt büntetik, Isten igazságszolgáltatásában a jogsértőt, ha beismeri hibáját és megbánja, megbocsátják” * (Szent. Paisie ), _Szent . hierarch. Vucol  Smirna püspöke, Fotie Patr. Konstantinápoly, Szent. Jambor. Nagy Varsanufie, János próféta, Szent. Mártír. Julianus, Maximus, Evilasie és Fausta, valamint a grúziai Ikalto-i Szent Arzenius, hogy mennyei áldásukat adják nekünk! Áldott napot kívánok kedveseim!

 

 

A nap idézete * “Isten megváltoztathatja az életedet, de változtatnod kell a szokásaidon” * (Cuv. Arsenie Papacioc), _Péluszioni Szent. Izidor , Mart Miklos. és Szent Mc. Avramie_, hogy megadja nekünk mennyei áldásukat! Áldott napot kívánok kedveseim !

 

 

 

 

 

A nap idézete * “Isten megváltoztathatja az életedet, de változtatnod kell a szokásaidon” * (Cuv. Arsenie Papacioc), _Péluszioni Szent. Izidor , Mart Miklos. és Szent Mc. Avramie_, hogy megadja nekünk mennyei áldásukat! Áldott napot kívánok kedveseim !

 

“Minden bűn mögött  ott van a sötétség hatalma   !”    Ciprian atya

“Isten szomjazik a szívünkért, a személyes kapcsolatunkért!”    

“A büszkeség virága az irigység!” Ciprian atya    
 Ciprian Atya http://radioascorcluj.go.ro:8000/lisen